Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.

LivsRummet i ProvRummet


Trots att LivsRummet har bokat in gästartister i alla DamRummen vilar för tillfället ett (bedrägligt ??) lugn på Rumsuthyrningsavdelningen.

Det har funnits ett himla sug på våra Rumsaktiviteter och vi har som vanligt gjort vårt allra bästa. Det har varit en del att styra runt med – både uppvaktningar, infiltrationer, julinspirerade LivsRumsbilder, spektakulära LivsRumsföreställningar(och bokningar av nya), samt en stadig ström i BesöksRummet och en ansenlig tid i TelefonenRummet.

Men nu samlas vi alla i GruppRummet och tittar över höstgarderoben. Här uppskattar vi kläder som utan mankemang har Rum för hela paketet. Och kläder har ju nu den egendomliga egenskapen att de krymper i garderobsförvaring – hur det nu kan komma sig? Vi granskar varandra, över kanten på ständigt förlagda och ständigt äntligen upphittade läsglasögon, och provar något nytt.

Våra gäster gör detsamma, fast de har eget Provrum och en egen kollektion att ta del av.

Vi tittar in hos www.noboytoy.bloggplatsen.se och hos  www.shedlight.bloggplatsen.se och tänker att vi inte behöver ha så dåligt samvete över att vi inte hinner skriva så ofta här i LivsRummet – eftersom det finns systrar som gör det så bra.

Här i Rummen tackar vi för det.

Andra systrar har tystnat. Vi hoppas att det bara är tillfälligt…?? och att de inte hamnat i Tomrummet.

Den manifesterande misogynistiske psykdoktorn och den hotfulla feminismens självutnämnde tolkningsföreträdare däremot underhåller i full skala med ett betänkligt och tveksamt innehåll. Vi får ofta provsvimma redan till morgonkaffet av hans egendomliga analyser och diagnoser.

Nu föreslår han att läsarna ska sätta in pengar på hans konto så att han kan fortsätta sitt misogyniska värv.

Här hade vi givetvis en omröstning i frågan.

Vissa tyckte att vi borde ge honom ett bidrag för att på det sättet hålla honom borta från eventuella deprimerade patienter. Den gruppen varnade under parollen ”Tänk att vara lite ledsen och måsta träffa honom”. Någon tyckte att han dock kunde ha ett visst underhållningsvärde. En annan gapskrattade så kraftigt åt hela idén så hon satte kaffet i vrångstrupen och måste snabbehandlas med heimlich manöver. Andra tyckte att vi skulle satsa våra pengar på något roligare i stället. Röstningen utföll slutligen med en betydande majoritet till ”literoligare” förslagets fördel och den andan ställdes en flaska gott rödvin in i skafferiet…

fortsättning följer…

Ute i den övriga världen tornar galenskaperna upp sig som vanligt.

Annonser

Kommentarer till: "LivsRummet i ProvRummet" (10)

 1. Haha, skulle nog behöva lite ”heimlich manöver” jag också emellanåt…

  Tack för de stödjande orden.

  hälsn
  En syster

 2. Det där med kläder som krymper i garderober är ett välkänt problem. Jag har hört att det ska bero på fukt i garderoben. Verkar vanligt och är synnerligen irriterande.

  Märkligt att psykdoktorn inte kan försörja sig själv utan måste tigga ihop pengar. Man vill ju gärna hjälpa till där man kan men jag tycker som ni i just det här fallet. Bättre att göra något roligare med pengarna och när det gäller doktor psyk är vad som helst roligare. En flaska vin är MYCKET roligare!
  Jag ska ta och testa en provsvimning vid lämpligt tillfälle. Verkar bra! Inte lika farligt som att gapskratta.

  • Fukt???
   Här inne trodde vi att det var något med eu-anpassning eller globala klimatförändringar….ja, eftersom krympfenomenet har blivit både mer markant och frekvent under de sista åren.
   Är du säker??
   Provsvimmning rekommenderas annars varmt.
   Vid rätt tillfälle och plats kan det vara oslagbart.
   Det måste prövas…
   (här inne är vi osäkra på om det kan kombineras med rött vin – men det är väl bara att prova…)

   • Nej jag är inte alls säker på det där med fukten men jag vet att det är ett gammalt problem. När jag var ung hade de som var äldre då samma problem och det var ju innan EU fanns och klimatförstöring hade ingen hört talas om.
    Därför tror jag på fukt-teorin. Men jag kan ha helt fel, man tycker ju att naturmaterial borde sluta krympa någon gång och syntet ska ju enligt uppgift inte krympa alls.
    Ett mysterium!

    Har nu övat mig i provsvimning och det känns lite småläskigt. Men det blir säkert bättre när man övat upp teknik och förmåga. Vin av valfri färg ger större avslappning har jag märkt och risken för skador minskar när man är avslappnad. Att alkohol både skyddar och konserverar vet man ju.

 3. Du har en poäng där.
  Även vi drar oss till minnes att krympaktiviteter varit ett välkänt faktum i garderober över tid…. hmmm…..det kanske är fukten ändå…??
  Så trevligt att höra att du påbörjat provsvimningsövningar. Att övning ger färdighet vet ju alla. Om du planerar att konservera dig i rött vin vill vi gärna rekommendera en god choklad till. Eftersom choklad räknas som ren och skär underhållning innehåller det inga kalorier alls. Och det är ju bra. Särskilt för de i Rummet som just startat upp gerillagruppen ”Våga vägra gåpinnar”.

  • Tack för ytterst värdefulla tips! Jag har aldrig riktigt tänkt på choklad som underhållning men ni har givetvis helt rätt i att det är så choklad ska värderas.

   Kul att ni startar lite smårevolutioner också! Själv har jag aldrig tänkt tanken att skaffa gåpinnar men ibland har jag en liten pinne i handen när jag promenerar. Fast den använder jag bara att slå till cyklister med när de försöker köra på mig. När man är gammal (alltså passerat 50) och ingen liksom räknar med att man längre är fullt normal, så kan man dra nytta av det och ibland roa sig med att låta sig själv vara sådär excentrisk och annorlunda som de unga ändå tror man är.

 4. Mmmm,här gör vi inte annat än rådgiver och tipsar om dagarna.
  Vi håller helt med dig om att vi över 50 har all anledning att tillåta oss både det ena och det andra. Ingen här har dock anfallit någon cyklist ännu men understundom är vi sugna på diverse attacker. Det planeras och smids planer…

  • Funderar över det där med krympning och fukt. Hela jag är av naturmaterial och inte krymper jag ett dugg hur mycket fukt jag än vistas i. Elastiteten är väl inte som förr kanske.

   Även här västanom ”vågar-vi vägra” mest hela tiden, och det ger effektiv krympning. Ja inte av oss utan av vårt vardagsrum. Statens/Stadens tjänare har en helt annan boklig bildning än vi. Ordet ”ska” betyder helt plötsigt ”nej, aldrig” med eftertryck. En liten pinne i handen under förhandlingarna är kanske lösningen, åtminstone när motparterna blir fartblinda.

   J Västanom

 5. Jaa det är ett mysterium. Även här består vi av naturmaterial och endast de hederliga elastabyxorna kan få oss någorlunda elastiska numera…men krymper – det gör vi inte. Hörde något om eventuell krympning av svängrum i väster om öster. Kan det vara fördelningsmyndigheten som aviserar tomrum? Eller är det andra icke rumsrena aktörer?
  Vi rekommenderar er att rumla runt med både hjälm och pinne vid kommande rumsteringar.
  Hälsar Livsrummet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: