Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.


I Livsrummet känner vi oss lite utspridda och splittrade i dessa dagar. Vissa målar tånaglarna i klatschiga färger och upptäcker häpet nya gropar och annat skrövel i ett nytt (och alltför starkt) ljus på lediga badstranden. En medarbetare totar (förvånande nog) ihop julkort – hon är inte vidare up to date den flickan som ni förstår… Någon tjuvtränar på betydligt längre och mer permanenta ledigheter medan andra håller ställningar och skapar ordning och reda i den eviga oredan som kännetecknar den ordinarie verksamheten i Livsrummet.

Även i Rummet vi chockats av det som hänt i Norge.

En mycket ond man i Norge har dödat 77 oskyldiga människor, många väldigt unga.

Vi vill inte ens skriva ut hans namn.

Han tycker att han varit i sin fulla rätt att döda, inte nog med det, han har ansett att det varit helt nödvändigt. Bland förberedelserna inför dådet märks fotografering i olika medaljpyntade hittepåkostymeringar, skrivning av galna manifest och uppges nu i dagarna överväga i vilken omfattning han ska samarbeta med polisen – men vill i så fall i gengäld inta en betydelsefull plats i den norska regeringen. Ja, sedan den nuvarande regeringen, kungen och försvaret avgått förstås, enligt galningens anvisningar. Han ser sig som någon slags korsriddare, med kristna värderingar.

Han vill befria världen från de som inte tycker som honom. Speciellt ”kulturella marxister” och ”multikulturella politiker”. Kvinnor tycker han inte heller om.

Hans advokat säger att mördaren har ”en annan verklighetsuppfattning på flera områden än vad som är normalt”.

Men är han en ensam galning? Knappast.

Det sitter fullt med galningar runt om på nätet och tolkar livet och historien på ett eget sätt. De skriver på sina nya manifest, nya myter och skapar sina helt egna nya sanningar. De titulerar sig som debattörer, daddysar, doktorer och medborgare eller kallar sig för romantiska riddarnamn som tex Galahad.

En slags nutida korsriddare kanske…??

Efter sir Galahad kanhända-den ende som enligt traditionen var tillräckligt själsren för att kunna träda i närheten av den helige Graal.

Ja, ungefär så ser de väl på sig själva.

Och så hatar de kvinnor. Några väljer ut vissa kvinnor och förföljer dem.

De verkar ha en annan verklighetsuppfattning på flera områden än vad som är normalt.

Flertalet är män som ger sig mandat att tolka kvinnors verklighet och upplevelser – vissa har utgivningsbevis. Och några är kvinnor. Ett slags ”hang a rounds”, en svans av fillifjonkor och mommysar som kanske är lite glada att få vara med och bli uppmärksammade av sådana som de ser som någon slags …auktoriteter ??

I tidigt skede gick man ut och ”visste” att massmördaren blivit sådan han blivit eftersom han växt upp utan sin far. Underförstått – med endast sin mor. ”Att växa upp utan sin far var grogrunden för ett monster” diagnostiserade en välunderrättad doktor.

Fadern till mördaren, som inte varit så speciellt närvarande i sonens liv tidigare, ville nu gärna prata ut med pressen och få sin stund i rampljuset. Han tyckte att sonen skulle ha dödat sig.

Vi är osäkra på om det tyder på ett ansvarsfullt eller kärleksfullt faderskap (som sonen fått vara utan).

Men vad vet vi? Det är ju bara mammor här i Livsrummet.

Här i rummet ställs en del frågor runt kaffebordet.

Bor alla galningarna hemma hos sina mammor?

Har de totat ihop fler nya manifest?

Bunkrar de konstgödsel?

Eller sprider de bara den egenproducerade skiten?

Här plockar vi fram hjälmarna och kränger på oss våra skyddsbestyckade livstycken.

(Och letar nycklar till alla dörrar som nu behöver låsas.)

 

 

Annonser

Kommentarer till: "Livsrummet – med hjälm och livstycke." (7)

 1. Såna livstycken hade jag som barn. Tänk att man är så gammal! Det märks inte bara på klädesplagg som gått ur tiden, det syns också. Jag hittar också nya tecken på tyngdlagens effekter och på andra faktorers inverkan på kroppen och blir lite överraskad. Det finns kroppsdelar som mer eller mindre har försvunnit!
  De kanske bara har flutit ut eller ändrat form?

  De självutnämnda riddarna får man akta sig för.
  Många av dem har inte upplevt livstyckenas tid och verkar tro att världen ser likadan ut överallt och för alla som den gör för dem själva hemma hos mamma. Gör den inte det så är det galet och fel tycker de och så hittar de på egna förklaringar och tolkningar av allt det oförståeliga de omges av.
  Man kan verkligen oroa sig för deras uppfattning om hur allt som är ”galet” ska åtgärdas och om konstgödsel har något med den lösningen att skaffa!
  Så det är nog tur att man är såhär gammal ändå.

 2. Hej Du igen, jaa de självutnämnda ”riddarna” är läskiga. De kanske skulle vara någon ordning om de varit uppvuxna i livstycken……en barndom i livstycke ger nyttiga perspektiv på livet. Du och vi får helt enkelt vara tacksamma.
  Vi skulle dessutom behållit dem på oss – då hade vi inte ändrat form (alternativt flutit ut) på ett så betänkligt (och skrämmande) sätt…

 3. Märkligt det där..
  Själv är jag uppvuxen utan far men jag har aldrig ens haft en tanke på att skjuta ihjäl andra människor.

  Jag tror bara att ”doktorn” är fast i en vana;)
  Han måste vänjas av vid män och vänja sig vid kvinnor, antagligen.

 4. Doktorn kanske tycker att din uppväxt gjort dig till ett monster…?? 😉
  Kram på dig NBT

 5. Ingen far hade jag men ett livstycke och ordentligt fredlig blev jag ….. trots det eller på grund av det ..hm… har fullt upp att hålla ställningarna och dörrarna låsta så lite förvirrad är jag nog ….

 6. Kära Rosetten, knäpp igen Livstycket och glöm inte spänna fast hjälmen! Förstärkning är att vänta inom kort. Kram skickas från Utbygderna och i övrigt -låt oss lustiga vara…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: