Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.


I Vatikanstaten har man haft fullt upp på sista tiden.

påve.jpg

Anledningen har varit att man arbetat med att tillverka ett helgon av påven Johannes Paulus II.

Vatikanstaten uppges ha arbetat i ett rasande tempo med detta. Det normala (?) är att det ska ta fem år sedan ett tilltänkt helgon har dött innan man kan påbörja helgonprocessen. Men den nuvarande påven (det blivande helgonets efterträdare) låg i startgroparna och började jobba med förberedelserna redan fem dagar efter Johannes Paulus II begravning.

En första del i detta är salighetsförklaringen som nu gått av stapeln i helgen. Det som sedan ska till är att helgonet ska ha utfört mirakel efter sin död. Det lär redan ha gjorts. Den fd påven har varit aktiv på mirakelfronten så det finns ett tusental olika mirakel att välja på. Den heliga stolen har fastnat för miraklet med nunnan Marie Simon – Pierre som led av Parkinsons. Efter att hon i bön vänt sig till den döde påven blev hon frisk. Simsalabim. Så nu är det nästan klappat och klart inför helgonförklaringen. Det som nu återstår är att ett ytterligare mirakel inträffar efter salighetsförklaringen.

För att vara ett framtida helgon var dock Johannes Paulus II under sin levnad märkvärdigt ointresserad av alla barn som blivit utsatta för sexuella övergrepp av den heliga stolens företrädare runt om i världen. Så där kan det vara lämpligt att han hittar på ett mirakel.

Just frågan om sexuellt utsatta barn har aktualiserats den sista tiden efter Patrik Sjöbergs avslöjande om att han i sin barndom varit utsatt av sin styvpappa och tränare.

Det finns de som kräver att ungdomsledare och idrottstränare ska måsta visa upp utdrag ur kriminalregistret, precis som tex lärare måste göra.

Problemet är bara att de flesta som utsätter barn aldrig döms och därför inte finns i några register.

Andra, obskyra bloggjournalister, tvivelaktiga tyckare och forskare med märkliga agendor, påstår att ”traumamyten” skadar incestoffer mer än själva övergreppet.

Har Patrik Sjöberg med flera informerats om detta?

Dessutom höjs röster för att de som varit utsatta för övergrepp som barn ”känner fel” om de inte mår bra som vuxna och borde ”ta av sig offerkoftan”. Det påstås att barn inte heller tar så stor skada av det inträffade. Är det så att små barn berättar om övergrepp så är det oftast mamman som hjärntvättat barnet (för att ha barnen för sig själva) och är det fråga om ett äldre barn är det ”lust på stora skadestånd” som hägrar.

Jaa, vad ska man säga??

Med en sådan vuxenvärld är det inte lätt att vara liten.

Men nu lär idrottsförbundet ha gått ut med ett material… (?)… man kan ju bara stillsamt undra vad som avhållit dem tidigare. Det är ju inte direkt första gången det händer att idrottsledare förgriper sig mot barn.

Personer med det intresset söker ju sig till miljöer där det finns tillgång på lämpliga offer.

Ska man förstå pedofilivrarna rätt så är rädslan för övergrepp farligare än övergreppen som dessutom inte är speciellt skadligt. Det blir lite som efter kärnkraftsolyckan i Tjernobyl, rädslan för cesium blir farligare än själva nedfallet.

(Det blev ju så besvärligt annars.)

Här i Livsrummet håller vi fortfarande fast vid kravet på en generell och ovillkorlig fridlysning av barn.

Att utnyttja och exploatera barn sexuellt är inte för barnens bästa!!

Fy skäms alla ni som påstår något annat.

Och några mirakel i denna fråga är väl inte att hoppas på??

Annonser

Kommentarer till: "I Livsrummet – inga mirakel…" (4)

  1. Har också mycket funderat på detta: Vet Patrik om dessa fönekare? Jag tror han skulle bli , hrm, rätt arg om han fick höra om deras ”falska minnen” teorier och PASande mammor och annat…Gamle döde påven får en gloria men alla barnen få leva med smärtan..varför behöver världen dessa manliga ”gudar” som är obefläckade vad dom än har gjort.Där hade också en Patrik behövts.

  2. Evor i Livsrummet sa:

    Jaa Zedh, alla borde uppröras över hur några tyckare gör sig till tolkningsföreträdare för hur sexuellt utsatta (vuxna som barn) lämpligen ska känna, minnas eller agera.Och den pedofilskyddande påven som klättrar vidare i helgonkarriärsstegen vet man inte riktigt om man ska skratta eller gråta åt. Men var han obefläckad…??

  3. Jag har sagt det förut men säger det igen.. Vad är det med dessa präster, påvar, troende män som inte kan hålla sin sexualitet ifrån barn..?

  4. Evor i Livsrummet sa:

    Jaa det kan man undra??Men i denna fråga är det mycket man tyvärr kan undra över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: