Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.


 
                                         imagesCA2SB44I.jpg

Idag är vi allmänt luriga härinne i Rummet.

Andra luras minsann också.

Kärnkraftsivrarna är speciellt luriga tycker vi. Det som hänt i Japan påstås vara någon slags händelse som egentligen inte skulle ha hänt – egentligen. Och när det nu har hänt så ska det inte kunna hända igen någon annanstans – egentligen.

I alla fall inte i Sverige. För här är säkerheten så rigorös.

Fast vi tror att de luras – egentligen. Säkerheten är nog som allra bäst när inget händer – egentligen. För 25 år sedan gick vi här och plaskade runt i cesiumnedfallet. Det blev helt ofarligt sedan vi varnats för att äta för många kilo persilja om året och sedan alla gränsvärden höjts till någon mer ekonomiskt hanterbar nivå. Det hade ju blivit så besvärligt annars och vi förstod att vi blev lurade – egentligen.

Jättemånga bombplan har skickats till Libyen för att göra fred och det känns som om några blir lurade, särskilt i Libyen – egentligen.

På hemmaplan har diverse människor blivit inlurade i ett filmkameraförsett hus, mest för att omgivningen ska få gotta sig i deras dumhet. Själva tror de kanske att ”de gör det för sin egen skull”. Ungefär som alla som behöver jätteläppar, jättebröst och ett nydesignat underliv ”för sin egen skull”.

De är nog alla lite lurade – egentligen.

Själva har vi smörjt in oss med diverse dekokter och rantat runt med plåster under fötterna men är fortfarande lika skrövliga och skrämmande orena på de mest betänkliga vis, precis som tidigare.

Är vi lurade? Undras det allmänt i Rummen. Egentligen?

I Livsrummet tar alla medarbetare del av lokaltidningens dagliga horoskop. Så vi ska veta hur dagen ska bli och för att kunna detaljplanera därefter. Vi tolkar mycket välvilligt innehållet i de aktuella stjärntecknen. Men ibland blir det svårt.

Vi är väl inte lurade – egentligen??

Andra som blir grundlurade är alla som trodde att de hade en värdefull hinna att vårda och sköta om. För att någon ”rättmätig ägare” en hedersman, i framtiden ska kunna sätta sprätt på den.

Här i Rummet misstänker vi att alla som hör av sig hit och vill ge oss pengar måste luras. Det är mrs Cheng, mr Wang, mrs och mr Si och Så. Alla har det gemensamt att de bor på exotiska platser och att de har på olika märkliga sätt kommit över enorma summor pengar samt att de nu strax ska dö. Nu behöver de bara vårt postgironummer samt lite andra uppgifter så att alla förmögenheter kan överföras direkt till Rummet.

Vi brukar ge dem adressen till vår lokala buss station och föreslå att alla pengarna läggs i en säck och skickas dit som bussgods. Då och då skickas en kurirEva med en dragkärra dit för att hämta upp alla pengar.

Hitintills har hon alltid kommit tomkärrad tillbaka.

Nu börjar vi tro att de luras. Bara lurifaxar allihopa.

Men det gör ju vi också – egentligen – ofta.

April, april!! 

Annonser

Kommentarer till: "Lurigt i Livsrummet – egentligen." (2)

  1. Christine Brandt sa:

    Hej pa er alla Evor,Jag heter ocksa Eva (bland annat). Vad roligt att hitta er ! Far jag vara med ? Det ar som att vara tillbaka i Sverige med vad som brukade vara tjej ganget, men nu ar tant ganget. Kom hit och halsa pa ! Vi kan fira var namnsdag pa Cal-Neva, dar en nastan Eva (Ava) tillbringade tid med davarande make, Frankie boy/ Old Blue Eyes eller vad man nu ska kalla honom, han hade inte mycket till overs for feminismen men nu ar det svart att omvanda honom, antagligen lika svart som nar han levde.Ber om ursakt for bristen pa prickar och annat, jag far be dottern att hjalpa mej med datorn.Eva i förskingringen

    • Evor i Livsrummet sa:

      Trevligt med mera Evor. Det kan faktiskt aldrig bli för många i Rummen. Klart du får vara med. Vi andra kommer till dig via någon Evagruppresa på julafton när vi har namnsdag allihopa…..;-)Det känns som Cal-Neva indikerar paraply-drinkar, solglasögon, stora hattar och flärd. Precis vad en förståndig människa behöver mitt i julstöket. Här försöker vi förstå det mesta om dagarna så vokaler med bristfällig prickning är sannerligen inget problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: