Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.

Fridlyst i Livsrummet.


BBISAR~1.JPG

Enligt BRÅs statistik för 2009 (2010 års statistik är ännu bara preliminär) anmäldes 1958 våldtäkter mot barn under 15 år.

1581 anmälningar mot flickor och 377 mot pojkar. Olika undersökningar visar att de flesta sexbrott mot barn aldrig anmäls. Barnet berättar kanske inget. I vissa fall vet omgivningen om att det har hänt men väljer eventuellt att av olika anledningar att inte göra något alls.

I vissa religiösa församlingar tar man fasta på en mening i Bibeln, Ordspråksboken 25:8, där Salomo säger ”Gå inte ut för att förhastat föra en rättsak”. I Jehovas vittnes tidning ”Vakttornet” råder man församlingsäldste att inte göra något förhastat när barn utsätts. Man föreslår församlingsäldsten att ”så småningom kanske du nöjer dig med att låta det hela bero”.

Talesmän från Jehovas menar att sexuella övergrepp mot barn är något som familjen själva ska ta itu med.

          Vi rekommenderar familjen att lösa problemen hemmavid. Det finns ingen lag som säger att religiösa samfund ska anmäla.

Så säger Lars- Erik Eriksson fromt, medlem av avdelningskontorets kommitté på Jehovas huvudkontor i Arboga. Och han har rätt i det, de har ingen anmälningsplikt när barn far illa. Men man kan ju fundera på hur vuxenvärlden ter sig för ett utsatt barn. Om övergreppen sker just hemmavid… vem finns då att hjälpa? Att inte anmäla att barn far illa är ett aktivt val. Man väljer aktivt att ställa sig på förövarens sida, helt enkelt.

År 2009 lagfördes 129 män och en kvinna för våldtäkt mot barn. Av dessa fick 97 ett fängelsestraff (även kvinnan). Övriga fick skyddstillsyn etc.

När man jämför detta med antalet anmälningar ser man klart att det är få som döms. Inte nödvändigtvis för att det inte skett något övergrepp utan för att det varit svårt att bevisa, bortom rimligt tvivel.

Men de flesta övergrepp på barn anmäls inte alls. Nordiska brottofferundersökningar visar att så många som 3-9 % av pojkarna och 9-19% av flickorna kan ha erfarenhet av sexuella övergrepp under sin barndom.

Men debatten handlar om samma skåpmat som tidigare. Barn fantiserar. Kvinnor ljuger. Hämndlystna (och pasande) mammor som får sina barn att minnas ”fel”. Alla oskyldigt anklagade män som inte får tillgång till sina barn för umgänge (brrrrr).

Vi blir så trötta på denna evinnerliga skit och har skrivit om detta så många gånger. Här i Rummet kommer vi också i närkontakt med problemet på olika sätt, vi föreläser och utbildar i denna fråga. Vi gör vad vi kan.

Men vi vill definitivt inte via skatten finansiera pedofila barnvaktsfirmor med rutavdrag. 

Varför inte komma till ruta 2 någon gång?

Det finns vuxna som utnyttjar barn sexuellt.

Lås in dem.

Varför inte fridlysa barn? Eller är de inte tillräckligt skyddsvärda?

Annonser

Kommentarer till: "Fridlyst i Livsrummet." (16)

 1. Aktionerna från dessa ”församlingar” borde vara de motsatta. AGERA omedelbart när barn misstänks fara illa! Att tro att en pappa som våldtar sina barn kan ”lösa” detta med övriga familjemedlemmar är fullständigt absurt. Våldtäktspappan kommer inte att sluta självmant.Människor som misshandlar och våldtar barn, är inga människor. Lås in dem för gott och släng nyckeln. För övrigt: vad är sambandet mellan religion och deras medlemmars våldtäkter på barn? Varför är dessa brott så vanliga i religiösa sammanhang? Håller med Evorna! Fridlys alla barn! Gör det NU!

  • Evor i Livsrummet sa:

   Jaa, vad finns det för samband mellan religion och sexuella övergrepp på barn. Vi vet inte, men vi har väl alla noterat att påven farit land och rike runt för att be om ursäkt för alla sina prästers beteende. Åtskilliga sexhärvor med präster inblandade har nystats upp. Här påminner vi oss om ”Internetprästen” som härjade runt på Lunarstorm och vill ”hjälpa” småflickor med en jättestor dildo…. Han visade sig sedemera vara en riktig präst, blev avstängd från att prästa vidare (även inom kyrkan). Ibland har vi undrat om det är så att tex präster är överrepresenterade vad det gäller övergrepp på barn. Om man skulle jämföra med någon annan yrkesgrupp. Till exempel rörmokare eller snickare…. Har det gjorts någon sådan undersökning tro?Eller är det likadant i alla yrkesgrupper fast media gärna lyfter upp just präster?”Låten barnen komma till mig” – får en så ryslig klang…

 2. Karlar är dyra i drift, både för enskilda och för hela samhället, nationellt och internationellt. Jag tittade precis på Kunskapskanalen där en kvinnlig österrikisk domare berättade om de fruktansvärda vidrigheter som barn utsätts för i Afrika. Hur små flickor i förskoleålder placeras i bordeller, pojkar och flickor används i krig, små barn sätts i fängelse. Vilka är de som använder barn på det viset? Feminister? Knappast. Här hemma sitter karlar och gnäller för att de inte får ”älska” sina barn och över att inte få tillgång till sina barn efter att de blivit ”oskyldigt” anklagade för sexuella övergrepp och våldtäkt på ungarna. Och från den manliga delen av befolkningen hörs några spridda röster som tar de utsatta barnen och kvinnornas parti. De övriga basrösterna brölar om sina rättigheter som får kosta vad som helst. För andra. Ynkligt!Några tips på vad vi som inte föreläser eller utbildar kan göra?

  • Evor i Livsrummet sa:

   Jaa, män som grupp är lite av ett riskprojekt.Vid den stora jordbävningen i Haiti där många barn blev både bostads och föräldralösa försökte man samla ihop ungarna så fort som möjligt i bevakade läger bland annat för att de inte skulle bli våldtagna. Av de bostadslösa männen. Det räknades tydligen som en realistisk risk även när hela omgivningen rasa samman. Flyende kvinnor och barn i Libyen räknas som lovligt våldtäktsbyte för förbipasserande män. Detta är bara till exempel…Överallt i världen blir kvinnor och barn utsatta för mäns våld.De lokala männen som utnyttjat sina barn på ett otillbörligt sätt och därför inte får tillgång till dem är nog mycket små och mycket omogna män. I många sammanhang.Men vi undrar som du – varför protesterar så få de goda männen- finns det kanske inte så många?? Alla kan göra något för barn. Man får helt enkelt gräva där man står.Hälsar ”Vi igen”

 3. Många, främst kvinnor faktiskt, försöker övertyga mig om att de män vi ser som hatar kvinnor på nätet är en minoritet av bittra ensamma män. Många försöker övertyga mig om att de män jag har mött i min vardag, är en minoritet och att jag har haft ”otur” att träffa så många av dem. Inte minst i mitt yrke. Är detta verkligen ett sannolikt ställningstagande? Att dessa män är i minoritet? Vi VET att de inte är det om vi tittar utanför vårt eget lands gränser. Vad skulle då göra män i Sverige så enormt annorlunda i sin syn på kvinnor? Därmed vill jag hålla för sannolikt att dessa hatande män faktiskt är i majoritet. Och jag kommer att hävda detta, med en dåres envishet, tills en majoritet av män har bevisat att jag har fel. Var är för övrigt denna majoritet av män som tar avstånd från grottmännen? Försvinner de bland minoriteten?Vi kvinnor tillhör hälften av jordens befolkning. Det ger oss en viss makt men bara om vi håller ihop. Vad kan vi då göra? Organisera oss! Börja med att avvara 30-300 kronor till Feministisk Initiativ. När de på allvar kommer in bland den politiska eliten så kommer det att göra stor skillnad för kvinnors och barns levnadsvillkor. Jag instämmer inte i allt i partiets politik. Men det gör jag inte i de andra partiernas heller. Jag vet däremot att Fi jobbar för barnen, för jämställdhet mellan man och kvinna samt mot samhällsvåldet.Här kan man stödja kvinnorörelsens arbete:http://www.feministisktinitiativ.se/ta_initiativ.phpOm kvinnor inte stöttar kvinnorörelsen – vem gör det då? Män? Och var kommer vi kvinnor att hamna utan kvinnorörelsens arbete? Vågar vi riskera att kvinnorörelsen självdör? Var kommer då nästa generation flickor och kvinnor att befinna sig?

  • Evor i Livsrummet sa:

   Minoritet? Majoritet? Det är svårt att bedöma. Men säkert är, de är alldeles för många. Män i Sverige skiljer sig inte på något avgörande sätt från män i andra länder. Det gör antagligen inte kvinnor heller.Kvinnor är dåliga på att stödja varandra i offentligt rum och därför är det betydelsefullt med kvinnlig organisering, politiskt eller i annan form. Det finns kvinnor som aktivt väljer att motarbeta andra kvinnor, kanske på grund av underordning. Man vill helt enkelt vara ”viktig” för en överordnad grupp och få positiv uppmärksamhet för det från den gruppen. Det finns exempel på bloggorskor som tydligt jobbar på det.. . Argumenten brukar bla vara typ, ”kvinnor misshandlar män i lika stor utsträckning som män slår kvinnor fast kvinnor skadas mer eftersom män är starkare”. Du vet säkert var vi syftar…Kvinnorörelser är viktiga. Främst för kvinnor men på sikt även för män.30-300 kronor är en billig summa att satsa för att påverka till förändring.

 4. Män ser sitt förtryck av kvinnor som en självklarhet och det gör också många kvinnor. Exemplen med bloggerskor som inte kan/vill se orättvisorna mellan könen ur mer än grottmännens synvinkeln anser säkert att de har större vinster av den lojaliteten än en mot det egna könet. Men vanliga kvinnor är också dåliga på att stötta varandra. Den mekanismen kan ses i andra sammanhang där vissa grupper är förtryckta, det införlivade förtrycket.Tyvärr är inte alla kvinnor medvetna om det och pissar glatt på sina medsystrar, så även inom F!Kvinnor ska absolut organisera sig och F! är ett alternativ så gott som något. Jag var aktiv inom partiet från starten men såg för mycket av bristen på solidaritet och revirpinkande och positioneringar så jag avslutade mitt medlemskap. Jag känner mig helt enkelt inte hemma där. Synd kan jag tycka, då F! hade kunnat bli den ultimata organisationen för alla kvinnor som vill ha en förändring. På min hemort företräds F! av till största delen akademiskt skolade unga kvinnor som jag inte känner mig riktigt bekväm med. Politiken kretsar mest kring familjen medan den tid i livet där jag befinner mig berörs endast lite lätt, och eftersom de flesta på orten är unga är det svårt att hitta andra som intresserar sig för och vill föra fram frågor som rör kvinnor som inte är i fertil ålder. Ber man de aktiva att göra det får man svaret att man får fixa det själv eftersom F! bygger mycket på medlemmars engagemang. Samtidigt som det är väldigt svårt att få gehör för de egna frågorna.Jag tror mycket på aktivism. Det börjar bli dags att återgå till barrikaderna, demonstrationerna och synliggörande av den manliga överordningen. Jag har funderat mycket på om jag ska återgå som medlem i F! eller inte. och det är inte storleken på medlemsavgiften som är störande. Jag känner mig bara inte hemma där längre. Synd! Mycket synd! Vi hade behövt en organisation som kunde samla alla sorters kvinnor (och intresserade män) i alla åldrar, med olika bakgrunder och samhällsklasser, och bli en stark organisation. Det var syftet med F! från början men jag menar att man inte riktigt lyckats med det.

  • Evor i Livsrummet sa:

   Tråkigt att du inte kände dig ”hemma” inom F!.Lokala grupper blir ju lite som deltagarna är och organisationen är ju föhållandevis ung. Annars kunde man ju tycka att verksamheten borde breddas så att fler kvinnors erfarenheter togs till vara. Det är ju synd att det är så eftersom du är säkert inte ensam i dina frågor. Kvinnor kan ju också använda härskartekniker – och osynliggörande är ju en sådan.Finns det andra sammanslutningar omkring dig som du inte upptäckt?Livsrummet är ingen F! lokalgrupp men vi är glada att de finns även om vi gräver i andra gropar…men en kvinnlig organisering och aktivism finns det även här.

 5. Här är en länk om en fruktansvärd händelse:http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article12803730.abJag får inte ihop det för en av de mest kända pappabloggarna hävdar att endast 0,0000016 procent av förövarna var en familjemedlem och då är ju sannolikheten nästan mindre än för en kärnkraftsolycka. Tack för ett viktigt blogginlägg!

 6. Evor i Livsrummet sa:

  Det var verkligen förskräckligt Ruth.Vad beträffar den kände pappabloggaren är det nog så att han helt enkelt har fel.

 7. ””Ruth skrev 7 april 2011 20:18 :Jag får inte ihop det för en av de mest kända pappabloggarna hävdar att endast 0,0000016 procent av förövarna var en familjemedlem och då är ju sannolikheten nästan mindre än för en kärnkraftsolycka””Ruth, det där mattegeniet som du nämner gick fri då han så finurligt låtsats sova under ”lekarna”. Dock fann rätten att det förelåg ytterst gränsöverskridande beteende.Dottern vill inte träffa honom och det beskyller han mamman för. Nu har dottern och mamman tack och lov återigen fått skyddade personuppgifter och det är bara att hoppas att han denna gången inte lyckas snoka rätt på dem.Ett av hans argument för sin oskuld har han hämtat från sin kompis Ingrid Carlqvist som i sin blogg skriver:””Om det är frågan om ett litet barn och den misstänkte är en förälder, så har med största sannolikhet inget brott ägt rum”, konstaterar Suomela.Precis som övriga däggdjur så avskyr en vanlig människa att ha sex med sin egen avkomma – eller med små barn överhuvudtaget. Att avvika från den här trenden är ytterst ovanligt. Så hur är det då möjligt att det formligen haglar beskyllningar?http://inteutanminasoner.wordpress.com/2011/04/05/om-incestpaniken-i-finland/#comments ””För mig helt fullkomligt absurt

 8. Evor i Livsrummet sa:

  Du Henrik,”Den kände pappabloggaren” har överlag ett gränsöverskridande beteende. Så bra att mamman o dottern fått skyddade personuppgifter och vi hoppas att de har uthållighet att leva så. Det är ju inte lätt. Pappans kompis (hon med trucken) skickar väl ut en efterlysning snart.Hans övriga osannolika kompisar, tex den du nämner, har tyvärr huvudena placerade under armarna och ser därför världen ur ett besynnerligt perspektiv.

 9. Det är mer, när i pratade med BRÅ var siffran för 2009 snarare uppemot 4000 och för 2010 är siffran 4400 anmälda sexualbrott mot barn under 15.

 10. Evor i Livsrummet sa:

  Enligt BRÅs statistik (som man kan ta del av på deras hemsida) var antalet polisanmälda våldtäkter mot barn under 15 år: 1958 för år 2009 och 1826 (enligt den ännu preliminära statistiken) för år 2010.Detta gäller våldtäkt inkl. grov våldtäkt. Inte andra sexualbrott begångna mot barn. Det verkliga antalet (mörkertalet) är ju mycket större eftersom inte allt polisanmäls.Men hur man än räknar är de alldeles för många.

 11. Det är fullkomligt vidrigt med övergrepp på barn, både sexuella och andra former, såsom fysisk och psykisk misshandel mm.Och att de kan begås med skydd av individer som påstår sig ha någon form av egen rättskipning, Guds, är ju fullkomligt bisarrt men inte helt ovanligt.Det är sjuka individer som begår den här typen av övergrepp, deras norm- och verklighetsuppfattning skiljer sig från andras.Och för att sticka ut hakan, ibland undrar jag om inte religiösa indiver är vrickade också, de har en egen dagordning de följer, en dagordning som står över det mesta här på jorden.Att blanda i rut-avdrag i den här diskussionen tycker jag däremot är lite väl magstark.

 12. Evor i Livsrummet sa:

  Jaa, vi håller med dig, det är helt galet att det är som det är.Att agera som möjliggörare eller osynliggörare är lika fruktansvärt.Och de pedofila barnvaktsrutorna får oss att bara vilja kräkas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: