Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.

Trängsel i Livsrummet


gula ankor.jpg

Alla människor tycker inte om oss här i Livsrummet. Konstigt nog. Och om sanningen ska fram så tycker inte vi om alla andra människor heller.

Men det gör inte så mycket, det finns ju så himla mycket folk. Enligt beräkningar kommer jordens befolkning att under 2011 att uppgå till 7 miljarder.

Annat var det år 1. Då fanns det bara 200 miljoner människor på vår jord.

Om man tänker sig att man kanske bara gillar hälften av alla människor, och att hälften tycker om oss, så har man ju i alla fall tre och en halv miljard personer att välja på. Och det är ju fantastiskt bra.

Annat var det år 1, då hade man, i så fall, bara 100 miljoner att gilla.

Skulle man ta en gruppbild av alla 7 miljarderna människorna samtidigt, behöver man en plats på ca 1 200 kvadratkilometer att stå på. Då skulle faktiskt Los Angeles räcka till.

Skulle vi alla däremot ha fest med dans, och därför behöva lite mer svängrum, krävs ju en lite större plats att hålla till på. Närmare bestämt 3 850 kvadratkilometer. Då är emiratet Dubai ett lämpligt ställe att vara på.

Så kan man fundera i ett Livsrum på en måndag. Och tycka att det är lite sympatiskt att alla ni andra inte är här och vill dela morgonkaffet med oss.

Det skulle bli en sådan trängsel då.

Annonser

Kommentarer till: "Trängsel i Livsrummet" (6)

 1. Ni är så förnuftiga!Och en tanke till … de människor som man känner inte bidrar till något i ens liv, utan kanske rentav bara tar kraft och energi utav en … kan man ju välja bort till förmän för någon annan utav de 3,5 miljarder människor =)

 2. Evor i Livsrummet sa:

  Helt rätt uppfattat Helena. De som mest känns som en belastning platsar bland de tre och en halv miljarder människor som man inte fäster så stort avseende vid. Vi har ju fullt upp att skoja runt med de resterande tre och en halv miljard personerna.

 3. mm. det där måste ni funderat på länge, alla matematiska uträkningar, år 1 osv, *s*.Och 100 miljoner som man kan gilla och viceversa är väl inte dåligt det heller.Själv gillar jag väldigt få, så för min del hade det räckt med folkmängden år -1024.

 4. Evor i Livsrummet sa:

  Hm, runt år 1000 låg jordens folkmängd omkring 310 miljoner, så om vi fullföljer vårt räkneexempel skulle det då finnas i runda slängar 155 miljoner som du skulle gilla – och som gillar dig…och det är ju inte så få…Och vi kan gilla dig om du vill, i Rummet är vi inte knussliga.

 5. Evor i Livsrummet sa:

  Vi såg just att vi kanske missuppfattat V-slipen något, vi missade ditt -…Och – 1024 (dvs 1000 före år 1) fanns det ungefär 50 miljoner personer på jorden så då blir det kanske bara 25 miljoner människor att trivas med.Här räknar vi för fullt…och inte bara folk…

 6. jag gillar ju matte och statistik har läst en del,men jag märker att här ligger jag i lä..inte nog med era utomordenligt tänkvärda inlägg, avseende allt mellan himmel och jord, med en viss förkälrek för män, och deras små nyckfullheter, stora kanske….ni räknar också.kan knappast bli bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: