Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.


män i kalasbyxor.jpg

Vi svängde just in på Mansnätverkets nya hemsida och tittade under fliken Mansfrågor.Här får vi ta del av de skrämmande villkoren för den utsatta gruppen män.

Det är inte klokt hur de har det!

De är ju tvungna att ha alla farliga arbeten och dessutom ingår det i mansrollen att försvara hela landet och offra sig i krig. Nu har det ju visserligen inte varit så många krig att utkämpa på hemmaplan de sista 200 åren. Sista tillbudet var i augusti 1809 vid Ratan i Bygdeå socken men det känns lite osäkert om just det Mansnätverkets medlemmar var involverade i detta.

Inte har de lätt att kunna få behålla sin bostad heller. De flesta hemlösa är män. Vad det nu kan bero på? De flesta som tar livet av sig är män, uppger Mansnätverket, som också irriteras över att dubbelt så många kvinnor som män tog ut examen från universitet och högskolor läsåret 2006/7. Även i den övriga skolan tycks flickor prestera bättre än pojkar, vilket eventuellt kan bero på de opassande undervisningsmetoderna eller (kvinnliga?) lärares godtycke.

Män ska ha det oerhört svårare (än kvinnor) efter en separation meddelar Mansnätverket, och eventuella barn riskerar att hemfalla till kriminalitet och psykisk sjukdom om de inte har tillgång till en närvarande pappa.

Finns pappan med i bilden ökar chanserna för längre och bättre utbildning, ja det lär ju inte gälla söner då förstås eftersom de redan är marginaliserade och oförstådda. Det är ju tur att 92 % av de separerade föräldrarna redan har gemensam vårdnad. Männen får väl försöka engagera sig lite mer i sina barn helt enkelt.

Antagligen är väl några av de övriga 8 procenten som mansnätverket kämpar för. I den gruppen finns säkert både pappor och mammor som av olika skäl har ensam vårdnad. Huruvida det finns eventuella risker för barn att hamna i besvärligheter om de tvingas växa upp utan sina mammor framgår inte av det nya nätverkets hemsida.

Det kanske är helt riskfritt?

Sedan lever inte män så länge heller (i snitt 4 år mindre än kvinnor) och det uppger Mannätverket ska bero på den manliga könsrollen. Det tror vi också.

Dessutom oroas man av att man inte längre automatiskt ska kunna kvoteras in i olika sammanhang. Om kvinnorna också ska kvoteras in så riskerar ju män att hamna utanför, även om de skulle vara meriterade. Här anser man allmänt att det gamla systemet är att föredra och mycket mindre orättvist för män.

Som om detta inte skulle vara nog så drabbas män av mest dödligt våld också, visserligen utsätts de av andra män, men man inser ju att de som grupp lever jättefarligt.

Detta är bara ett axplock av alla de förtretligheter som kan drabba denna utsatta grupp.

Men tursamt nog ska nu Mansnätverket ta tag i alla dessa osynliggjorda frågor.

Och man förstår ju att det är en del att ta tag i.

Man startar kanske motståndsgrupper av typen Våga Vägra?

Tex Våga Vägra försvara landet, Våga Vägra slå varandra, Våga Vägra leva destruktivt.

Blir det eventuellt ”Män kan mässor”?

Knappar och dekaler med texten ”Slå inte din kompis” designas och delas ut till behövande och våldsbenägna medbröder.

Mansjourer startar upp för att ta hand om alla män som slår varandra.

Obenägna pappor tvångshämtas till ansvarsfullt och kreativt umgänge med sina barn.

TV4 engageras för stödgalor och insamling av medel samt gemensam klockringning i hela landets kyrkor.

Blå rosetter kommer att säljas på ”ett ställe nära dig” så att alla får möjlighet att visa sin sympati för denna så länge förbisedda grupp.

Det finns också möjlighet att anmäla sig till den rikstäckande kampanjen ”Spring för livet man” en budkavle som går från Ystad till Haparanda. Mansnätverkets mammor och fruar har engagerats för utdelning av kaffe och blåbärssoppa efter färdvägen.

Här i Livsrummet gör vi som vanligt. Kvoterar in varandra och lever länge. Och är allmänt tacksamma.

 

Annonser

Kommentarer till: "Män – så det kan bli – i Livsrummet" (8)

 1. Ja, visst är det bra med ett seriöst, nytt mansnätverk!Skulle tro att behovet har funnits länge, inte minst som en reaktion på just den typen av hånfulla härskartekniker och misandri som ni pysslar med på den här bloggen.En på fyra pojkar kan idag inte läsa i skolan…, men ni är väl inte nöjda förrän hela bunten är analfabeter? De är ju bara stygga, dumma pojkar som bråkar med de snälla flickorna!

 2. Evor i Livsrummet sa:

  Vi tycker att det är jättebra att det tas tag i alla oegentligheter som kan drabba folk och att alla pojkar och flickor lär sig att läsa.

 3. Hahahah!!! BRA inlägg om detta fullständigt patetiska nätverk! Det allvarligaste med detta nätverk är deras nära samarbete med ”pappa-grupperna”. Min pappa, pappa-manualen, Daddy osv. Det är ju ingen hemlighet att många av dessa pappor är anklagade och till och med dömda incestfäder/pedofiler. Dessa pappor sitter ju till och med och skriver direkt från peddo-anstalterna!Det som näst mest är mansnätverkets förvridna ”sanningar”. Tex stämmer det att 87% av den enskilda vårdnaden tillfaller mammor. Men Bull Pilling och kompani ”missar” ju att berätta att 92% av ALL vårdnad är gemensam. Det innebär att det inte alls förekommer någon diskriminering mot pappor i vårdnadstvister. I mansnätverket har dom inte ens lärt sig räkna. Troligen för att dom blev diskriminerade av feministiska lärare i skolan…hahaahah!!!

  • Evor i Livsrummet sa:

   Hej Julia, och roligt att du uppskattar och roas av vårt inlägg.Vi blev lite förundrade här i Rummet av uppräkningen av allt som kan drabba deltagarna i nätverket.

 4. Var också in på hemsidan idag och håller helt med bloggaren ” stackars män”. tyckte det var intressant att när det gäller kvotering så var dom helt säkra på att inkvoterade kvinnor skulle sakna kompetens och slänga ut mer kompetenta karlar. Tänkte också på alla de som försvarat landet i krig för vi har ju verkligen varit med i många krig under de senaste århundranden.Det är tur att vi har vår humor kvar och kan skratta åt eländet

  • Evor i Livsrummet sa:

   Vi roades också av beskrivningen av att kvinnor genom kvinnorörelsen kunnat ”tillskansat sig detaljer” som rösträtt, likhet inför lagen och att få vara myndiga……

 5. Inte heller verkar de vara av intresse hur kvinnor och barn drabbas av krig, både de som blir kvar i slit och svält och de som utsätts på krigets arenor för våldtäkt och död.Dom ”glömmer ”man bort.Inte heller är det intressant att de som sänder ut män i krig är – hör och häpna – andra män, män med makt.Det är krigsherrar i alla tider man ska akta sig för. Är inte det tydligt i dagens krig och konflikter i Aghanistan, Kongo, eller för all del andra världskriget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: