Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.

Stök i Livsrummet


lussenasse_99.jpg

Ett himla stök i Livsrummet hela morgonen. Alla Evorna ville vara Lucior utom en som absolut skulle vara pepparkaksgris. Rent allmänt anses hon som lite eljest här i Rummet men till hennes fördel kan meddelas att hon satte knorr på spektaklet.

Det blev i alla fall ett snubbel och rummel i nattskjortorna, trassel i glittret och stearinrinn från alla ljuskronorna. Grisen råkade fatta eld i tumultet. Brandvarnaren och pepparkaksgrisen tjöt, skräckslagna och yrvakna grannar strömmade till och då passade vi på att sjunga en liten glad truddelutt för dem. Många av de närboende blev väldigt tagna av åsynen av alla tilltrasslade Lucior och den lätt vidbrända och spektakulära (men glada) grisen. Då klämde vi i ett rungande ”Hej tomtegubbar ” som extranummer. Publiken, som vid det laget gav ett något utmattat intryck, bjöds på kaffe med dopp och piggades upp.

Efter detta framträdande misstänker vi att grannarna är sugna på mer…. och den enorma publiksuccén nu på morgonen gav alla Evorna mersmak.

Vi planerar nu för ett större julspel som innefattar en flygande ängel, en kastratsjungande åsna, ett gäng visa kvinnor, några herdinnor och ett par leasade bäbisar.

Som en trailer sätter vi propeller på ängeln och skickar ut henne i grannskapet för att skapa intresse inför den kommande föreställningen. Just nu arbetar vi hårt på att övertyga den tilltänkta Evaängeln om att vårt nykonstruerade säkerhetspaket där blinkande lanternor inmonterade i både framdel och bakdel är fullt tillräckligt för ett antal överflygningar i närområdet.

Hon är själv lite osäker på svänganordningen och det kan finnas en (liten) risk att hon åker iväg och helt enkelt försvinner…

Om någon av Livsrumsbesökarna under de närmaste dagarna ser en lite bedagad och vilt blinkade julängel i ert luftrum vore vi tacksamma om ni genast kontaktade oss. Vi vill ju gärna ha henne tillbaka då hon innehar en icke obetydlig roll i det kommande julspelet.

Vi har en bra manusidé om några hippies som försöker komma i kontakt med skattemyndigheten men som sedan av olika anledningar kommer på avvägar och därför startar en helt annan rörelse.

julgrisens_ode_60.jpg

Annonser

Kommentarer till: "Stök i Livsrummet" (2)

  1. Det julspelet vill jagväldigt gärna se, när förevigas det?Ocjh god jul på er, försök nu att uppträda lite stökigt och ät och drick gott så, kommer kanske tomten.

  2. Evor i Livsrummet sa:

    Genrepet gick ”ganska bra” ansåg i alla fall den motoriserade julängeln och då bortser hon från vissa problem med åsnan och vissa av herdinnorna…. Går också föreställningen bra planeras en landsomfattande turné…. så möjligheten finns att vi ses. Och som du vet uppför vi oss alltid så stökigt som möjligt… julhelgen är definitivt inget undantag och skäggiga karlar har vi viss vana att handskas med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: