Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.

Dömd – Domare – Dömer


lagbok.jpg

Domaren i Ångermanlands Tingsrätt, som Livsrummet tidigare skrivit om, har nu stämt svenska staten. Anledningen till detta är att han blivit prickad av statens ansvarsnämnd för att ha misskött sitt arbete genom att inte färdigställa domar vid 16 tillfällen under våren 2008. Den pricken vill inte domaren längre ha.

Nyligen dömdes tingsrättsdomaren för 22 fall av tjänstefel till dagsböter. Denna dom kan innebära att domaren får sluta med sitt dömande i tingsrätten och detta har han givetvis överklagat till Högsta domstolen.  Genom att stämma staten och få sin prick undanröjd hoppas han att hans chanser ska öka att få prövningstillstånd i HD. Förra veckan hölls två rättegångsdagar angående undanröjande av prick.

I gammal beprövad stil krävde han att få kalla in nio vittnen vilket inte kunde bli aktuellt då ingen av dessa blivit kallade. Statens advokat tyckte att domaren borde känna till domstolens regler…

Så småningom kunde förhandlingen starta. Domaren läste upp olika omdömen om sig själv som gav en bild av honom som en person med en mognad utöver det vanliga. Dessutom hävdade han att han inte ”var någon galning”. Personalen gav bilden av ett kaos där extradomare fått kallas in för att avsluta mål trots att den aktuelle domaren blev tilldelad färre mål än övriga rådmän. Personalen upplevde arbetsplatsen som en krigszon där domaren till slut inte fick vistas på kansliet utan fick förpassas till ett eget rum på en annan våning i betryggande avstånd från övrig personal.

Domaren själv uttryckte att änglar (som han själv?) blivit kränkta och djävlarna (den övriga personalen?) tilläts få bära gloria.

Många har försökt få någon ordning till stånd. Hans chef, JO, domstolsverket och olika konsulter. Statens advokat beskrev det hela som en snöboll på väg mot en avgrund.

Dom i målet faller den 5 november. Till dess dömer vår domare tillika kränkte ängel vidare och varvar detta med att processa som målsägande i andra rättegångar.

Men han säger som sagt att någon galning är han inte.

Kanhända har han blivit övermogen till slut? Eller för prickig?

Detta händer faktiskt på riktigt….

http://allehanda.se/start/harnosand/1.2412214-svedberg-brot-tystnaden-jag-ar-ingen-galning-

 

http://allehanda.se/start/harnosand/1.2415732–en-snoboll-mot-avgrunden- 

Annonser

Kommentarer till: "Dömd – Domare – Dömer" (4)

  1. Alltså en domare kan själv bli dömd,,,jo alla är vi människor och kan göra fel och vi skall ju vara lika inför lagen, så sägs det ju

  2. Evor i Livsrummet sa:

    Jaa, bli dömd och fortsätta jobba som domare.

  3. Detta skulle Ni skicka som debattartikel i alla dags-kvällstidningar. Förra veckan var inte speciellt ”änglalik ” kan jag säga , då var han igång igen !!!!

  4. Evor i Livsrummet sa:

    Jaa, vi vet. Det är inte lätt med kränkta änglar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: