Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.


Nu varnas kvinnor av polisen för att vistas ute i Örebro. Anledningen är den våldtäktsvåg som drabbat många örebrokvinnor den sista månaden. Nu senast våldtogs en 64årig tant utomhus mitt i ett villaområde tidigt en morgon.

Två serievåldtäktsmän samtidigt i samma stad är mycket ovanligt. Och de kan troligen inspirera varandra, enligt kriminologiprofessor Jerzy Sarnecki:

– Den typen av mycket massmediala händelser brukar trigga i gång personer som ligger på gränsen, säger han till TT.

Här i Livsrummet tycker vi att Örebromännen borde hålla sig inne. Eftersom de annars kan riskera inspireras och triggas att ”ligga på gränsen”. Våldtäktsmansgränsen antar vi att Sarnecki menar.

Men det är väl omöjligt och kränkande för män som grupp? Att se män som presumtiva våldtäktsmän. Kvinnor som grupp kan däremot utan vidare klumpas ihop som gruppen presumtiva våldtäktsoffer och uppmanas att hålla sig inomhus.  Man kan ju fundera på om det är mer riskfritt där?

Burrpurr??

Burrpurr är det alltid likadant?

Husmorsgymnastik_461_300.jpg 

 

I Livsrummet tycker vi att alla tanter borde få skutta runt omkring helt fritt och totalt ohämmat. Dygnet runt. Även i Örebrotrakten.

Bilden ovan föreställer alla Evorna på provskuttning i omgivningarna.

Totalt och föredömligt ohämmat.

 

Annonser

Kommentarer till: "Hur är Livsrummet i Örebro??" (4)

  1. ja, fan vad trött på man blir på alla jävla dumheter, om man uppmanade, eller ännu bättre förbjöd, hehe….alla män att stanna inomhus tills galningarna satts bakom lås och bom, då jäklar skulle nog polisen vara tusen gånger mer effektiv, men som det är nu är det ju bara kvinnsen, mäh, pfff, dvs inte kronan på skapelsen, så de kan gott sitta hemma och vänta och passa på och sticka raggsockor och vakta spisen.Herregud, vart tog kvinnorörelen vägen den verkar stendöd, om man skulle orka tag tag i den igen,,,suckar och begrundar….och tar ett glas rödvin…

  2. Evor i Livsrummet sa:

    Här I Rummet skålar vi med dig. Ryktet om kvinnorörelsens död är nog överdriven. Däremot drivs den inte speciellt i media och det kan vara lätt att tro att det som inte syns eller hörs där inte finns alls. Men vi kvinnor är i rörelse i alla fall. Precis som kvinnor alltid varit. I alla tider, hela tiden och överallt. Skål Syster.

  3. fin baner ni har fått till högst upp och lika roliga blogginlägg som vanligt. Ha det bra där borta i livsrummet.

  4. Evor i Livsrummet sa:

    Tack. Jaa, vi passade på att ta ett kort när några var samlade här. Alla vi hälsar till IML-Rummet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: