Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.


xxx.jpg

Nu vill vår tidigare arbetsmarknadsminister ha en fallskärm.

En årslön på 1 344 000 kronor vill han ha utbetalt av skattemedlen. Och vi kan förstå det, Sven-Otto har ju sänkt arbetslöshetsersättningen så det behövs väl lite tillskott. Skulle han däremot välja att arbeta gäller kanske inte fallskärmen.

 Annars trodde vi här att det var just arbetslinjen som gällde för alla numera. Sven Otto har ju all möjlighet att ställa sig till förfogande för hela Sveriges hela arbetsmarknad. Han kan ju till och med vara gångbar i ett globalt perspektiv då han ju kanske har utbildats vid Fairfax University. Visserligen hade nu Sven-Otto glömt bort var universitetet var beläget och så men han har ju eventuellt lite problem med sitt minne. Sven-Otto har ju andra erfarenheter från de mest skilda marknader att ta med i sitt CV

Fiskeriverket kanske kan ju annars vara ett alternativ. Festprissarna och kalaspinglorna där kanske kan behöva lite bistånd i kontrollen av det olovliga torskfisket. Dom hinner ju inte riktigt med sig för all representation de är ålagda.

Vi känner oss smått oroliga för att Sven-Otto annars ska drabbas av bidragsberoende och riskera att hamna i det omtalade och skrämmande utanförskapet.

Ni vet, sitta i grupper och säga: Hejsan, jag heter Sven-Otto och jag har torskat dit och hamnat lite utanför…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: