Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.


egen stol.jpg

Det pratas här och där om att svenska män skulle vara osäkra i sina roller som man eller som pappa.

Osäkerheten kan tydligen komma över dem om deras kvinnliga partner är för ”för”.

Det vill säga för högt lönesatta, i värsta fall har högre lön än honom, tar för sig för mycket, är för oberoende, för kompetenta, klarar sin utbildning bättre, kan föda barn och dessutom amma dem, hävdar sina rättigheter eller vill bestämma över sin egen sexualitet.

Detta skulle ta sig uttryck i att män bland annat vill misshandla eller köpa kvinnors kroppar. En hel marknad har därför vuxit upp för att förse svenska män med ett mångkulturellt utbud av tvångsprostituerade kvinnor från alla möjliga länder. Särskild lagstiftning har skapats och en landsomfattande kvinnojoursverksamhet arbetar för att skydda kvinnor och barn från de mansrollsosäkra och provocerade männen.

Några identitetssökande män känner sig manade att delta i märkliga bröstmjölksexperiment och det finns de som menar att det är rena rama diskrimineringen att män inte kan föda barn. Det kan på något sätt vara ”extremfeministernas” fel. Det vimlar av olika typer av ”daddysar” och diverse antigenusexperter som tycker sig vara omgivna av hämndlystna kvinnor som inte vill annat än att gör män osäkra på sig själva. Ett bevis för denna föreställning kan vara att skolan är fel organiserad och inte rätt anpassad till skolgossarnas behov av styrning och ledning. Därför sägs betygen sjunka för stora delar av den gruppen. Det är också kvinnornas fel. De har ockuperat dagis och skolmiljöer och gjort dem till kvinnliga världar där inte gossarna får full förståelse.

Ingen tycker på allvar att det är männens fel som inte sökt sig i så stor utsträckning till dessa slitiga och lågt lönemässigt värderade yrken. Man skulle ju annars tycka att de borde ta sitt ansvar och sätta sin prägel i kvinnovärlden. Förövrigt har de flesta människoungar i alla tider tagits hand om av kvinnor.

Men nu spelar det inte så stor roll, för nu har vi ett problem, det vill säga, den sviktande mansrollen.

Här i Rummet förstår vi ingenting.

Det kan inte finnas någon tid i historien som män i vårt land haft det så bra som just nu. De har alla möjligheter att förverkliga sig själva på alla plan.

De behöver inte automatiskt stå som ensamma familjeförsörjare, ensamma försvara vårt land, släcka våra bränder själva och de behöver inte automatiskt bli inkvoterade till olika uppdrag/ tjänster som de inte har kompetens för, bara för att de är män. De får ta ett delat ansvar för sina barn, de har fått en ökad arbetsmarknad. Även till de delar av arbetsmarknaden som tidigare varit förbehållna kvinnor och de kan därför numera bli både syster Bengt, barnpojken Olle eller barnmorskan Mikael. Det räknas till och med som statushöjande för yrket om män söker sig dit. Det är sällan att detta händer kvinnor. Att få en kvinna till en mansdominerad utbildning eller arbetsplats ses inte självklart, konstigt nog, som en höjning av utbildningens eller yrket status.

Det innebär att män endast behöver finnas till för att bidra till statushöjningen. Hur kan detta bidra till osäkerhet?

 

”Dagens unga män bär i grunden på en oerhört negativ självbild. Och jag tvekar inte att säga att detta beror på radikalfeminismen”. (Pelle Billing)

 

Driver de med oss? Undrar vi allmänt här i Livsrummet.

Annonser

Kommentarer till: "Livsrummet om den osäkra mansrollen." (4)

 1. Islandsmamman sa:

  Visst är det också konstigt att de Allsmäktiga Kvinnorna inte har beslutat om bättre arbetsmiljö, större rättssäkerhet, bättre karriärmöjligheter och högre lön åt sig själva?*undrar*

 2. Evor i Livsrummet sa:

  Jaa, du menar när kvinnorna ändå var igång att roffa åt sig allting annat? Som godbitarna av hushållsysslorna,den lägre pensionen, bara för att kvinnor som grupp beräknas leva längre än gruppen män, och 80% av lönen??

 3. Kjell-Åke Bjurkvist sa:

  Bi(llig)lling Carlqvist daddysar s k pappaiasar medverkar till att skapa. Men män då! Ja jösses vilka förebilder och dom är i minoritet samtidigt som dom skapar osäkerhet hos majoritet, slår dom sig för ”tuttarna” bröstet ska det va *L* hävdar dom kvinnan som bäst på pas = hjärntvätt. Å det går dom på! Hmm Bra inlägg rebloggar tack!

 4. Evor i Livsrummet sa:

  Jaa du Kjell Åke, vi får PASsa oss för Pellejönsarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: