Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.

Olycksrisker.


                                                   olycka.jpg

Den 29 mars, när Ingrid 78 och hennes man Sven 71 skulle parkera sin bil utanför Hemköp i Landskrona, dök ”Olyckan” upp.

I form av en 23årig man från Libanon. Vi kan kalla honom Ahmad.

Sven hade tutat på Ahmad för att han skulle flytta sin bil när Sven skulle parkera.

Detta resulterade att både Sven och Ingrid misshandlades av 23åringen. Efter misshandeln lämnade den unge mannen paret i en röd Mazda och åkte iväg. Sven kunde plåstras om men Ingrid skadades så svårt att hon avled två dagar senare av sina skador.

Advokat Leif Silbersky förklarar för oss: Alltsammans är en olyckshändelse. Min klient har aldrig haft för avsikt att skada, och ännu mindre döda någon.

Silbersky tycker inte att häktning är nödvändig i dessa olyckssaliga omständigheterna.

Den unge mannen förnekar brott men medger nu att han befunnit sig på parkeringsplatsen. Ahmads bror säger att den röda Mazan varit på service den 29 mars och därför omöjligt kunnat ha befunnit sig på Hemköps parkering den dagen.

Ahmad är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död samt för misshandel av normalgraden vad gäller Ingers make.

Efter genomförd paragraf 7 utredning anses 23åringen vara psykisk piggelin och detta tillstånd skulle även ha rått vid ”Olyckan”.  Vid beslut angående omhäktning av 23åringen utbröt tumult i rättsalen. Hans familj spottade på poliser, kastade saker på åklagaren och kallade honom idiot. Ingen ände på olyckorna alltså.

Åtal ska vara väckt senast den 4 maj i Lunds Tingsrätt.

Här i Livsrummet har vi svårt att se detta som just en ”Olycka”.

Eftersom Evorna i Livsrummet till största delen består av tanter som då och då uppehåller sig vid diverse parkeringsplatser förordar vi nu både hjälm och nödvändig säkerhetsutrustning om ”Olyckan” olyckligtvis skulle vara framme och utdela något omedvetet våld, som Silbersky anser att det rör sig om i detta fall.

Advokat Silbersky företräder nu också Casper El- Kaissi Östlöv i hans överklagan till hovrätten. Östlöv dömdes till tolv års fängelse för att ha torterat och försökt mörda sin flickvän. Livsrummet har tidigare skrivit om detta. Silbersky tycker att straffet för Östlöv är för hårt och att det här finns utrymme för strafflindring. Offret, flickvännen Emma, kan varken överklaga eller få lindring.

I Livsrummet tycker vi inte alls att straffet är speciellt hårt eftersom Östlöv själv utdelade ett livstids lidande. Här i Rummet har vi svårt att se något förmildrande i det och kan tycka att män som Östlöv gör sig bäst som inlåsta. 

Annonser

Kommentarer till: "Olycksrisker." (4)

  1. Jag undrar varför den käre advokaten vill fördumma sina klienter? Oops nu råkade jag döda av misstag! Jag är glad att jag ofta cyklar när jag är ute för hjälmen skyddar förhoppningsvis om ”olyckan” är framme. Menar advokaten att män egentligen är olyckor? Eller menar han att dom är dumma i huvudet som inte begriper att det är farligt att slå hårt,sticka kniven i folk eller skjuta på allt som rör sig? Jag tror att jag skall skaffa skyddsväst och knäskydd också!Hua, vad världen är farofylld!

  2. Evor i Livsrummet sa:

    Hej Git, roligt att du hälsar på i Rummet. Du gör helt rätt i att säkerhetsutrusta dig ordentligt, man vet ju som sagt aldrig när Olyckorna är framme. Och du vet ju sedan tidigare hur provocerande kvinnor kan vara…Vad advokaten menar är inte gott att veta….han säger alltid så befängda och konstiga saker. Kanske får han det till att Sven och Ingrid, i samband med parkereingen, försökte ta livet av sig framför den häpne och oskyldige olyckan Ahmad? Den som överlever får se…

  3. kanske Silbersky oxå borde låsas in, eller usch, nu är jag kanske alldeles för elak, han gör ju bara sitt jobb!Det komiska är att man vet om någon är skyldig innan rättegång, då begär de Silbersky, nää, fy på mig, nu var jag elak igen och drar förhastade slutsatser.Jaghar nog bara har vaknat på fel sida idag…

  4. Evor i Livsrummet sa:

    Så elak är du inte tycker vi. Advokaten själv skrattar nog hela vägen till banken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: