Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.


                                                      Får man inte säga detta??

Livsrummet har än en gång censurerats.

Det var ett inlägg från september i fjol som tog upp en prostitutionshärva i Stockholm som då skulle behandlas i Solna Tingsrätt.

Fem män stod åtalade och alla dömdes senare. Målet gällde 10 kvinnor varav sju var under 20 år och en av kvinnorna hade ett förståndshandikapp. Huvudmannen dömdes till fyra års fängelse. En av männen dömdes till två års fängelse och de övriga tre till dagsböter för köp av sexuella tjänster.

I Livsrummet har vi alltid försökt belysa att det är helt vanliga män som begår brott mot kvinnor. Inte män som lider av någon speciell sjukdom eller är särskilt avvikande på något annat sätt. Ofta är det män som i andra avseenden är välfungerande i samhället. Vanliga män med vanliga liv som väljer att kränka kvinnor. Nu i dagarna nystas en till synes växande härva upp där en polischef sitter häktad. En man som sågs som socialt välanpassad i andra sammanhang. Med någon smärre ändring lägger vi ut inlägget igen.

Vanliga män i Gangbangskön

En grupp medelålders och äldre vanliga män har slagit till igen. Denna gång genom att bli avslöjade med att organisera sig i en slags ”Gangbangförening”. Verksamheten har i huvudsak gått ut på att värva yngre flickor som drogats och våldtagits av flera män samtidigt. Detta har skett i olika hotellrum, i lägenheter och i villor med specialinredda källarrum utrustade med krokar i tak och väggar. Arbetsredskapen har bland annat bestått av handfängsel och piskor. I Gangbangarnas annonser får man veta att verksamheten pågått sedan 2001 och att ett hundratal flickor kommit till användning under åren. De vanliga medelålders männen har förövrigt levt vanliga liv. De har haft vanliga jobb som mellanstadielärare, ekonomer, åkeriägare, företagsledare eller fungerat som scoutledare. Flera beskrivs som trevliga och förtroendeingivande. Några av de vanliga medelålders männen har haft vanliga familjer, vanliga fruar, vanliga barn och vanliga barnbarn.

Den fråga man ställer sig är hur vanligt detta är?

Vad säger de vanliga prostitutionsförespråkarna?

Ska man se detta som en ovanligt vanlig affärsverksamhet?

Och vad gör de vanliga männen då de står och väntar på sin tur i gangbangkön?  Gangbangar de varandra då?

I dagarna har de träff som vanligt. Denna gång i Solna Tingsrätt.

Här i Livsrummet är det vanligtvis ont om sådana vanliga män. Det är vanligen även ont om ovanliga män här, efterfrågan har hittills varit förvånansvärt begränsad.

Annonser

Kommentarer till: "Livsrummet återkommer i frågan." (10)

 1. Fördelen med dessa vanliga män är ju den att ingen kvinna behöver längre vara rädd för orden ”men han som är så trevlig!” ”kan det vara sant”. Jag tänker att nu tror man äntligen på alla tjejers och kvinnors berättelser. Jag väntar på alla mansuppror! Var finns alla andra män som inser att någonting är allvarligt fel. Finns det någon enda som är upprörd över uttrycket ”Män är djur” mer än djuren själva? Det är ett riskfyllt liv vi kvinnor lever- om vi får leva!

 2. Evor i Livsrummet sa:

  Hej igen Git. Det fanns ju en man som tycktes inse att något var fel och som reste runt i landet och pekade på det. Han sitter ju nu häktad i någon slags sexhärva. Men mansuppror låter annars vänta på sig. Om man inte räknar in de grupperingar som har fullt upp med att försöka bevisa att kvinnors misshandel av män är både underdriven och underrapporterad och egentligen är det verkligt stora samhällsproblemet i vårt land. När inte kvinnor har fullt upp med att misshandla sina män tar de barnen från sina fäder som de sedan orättfärdigt anklagar för både våld och övergrepp. Har du hört talas om den upprorsgrupen??

 3. Det är svårt att komma åt problematiken, den sitter så att säga inbyggd i strukturer som är väldigt svåra att se om man inte medvetandegörs om dem.Ta till exempel de gamla grekiska filosoferna Platon, Aristoteles mm eller upplysningsfilosoferna Hobbes, Rosseau och gänget, alla dessa gubbs ansåg att kvinnor var något underordnat, att det bara var mannens spermier som räknades(de visste inte att det behövdes en kvinna oxå, fniss, de hade antagligen begått offentlig harakiri om de fått veta det) och de idéhistoriska arvet ligger ju kvar. Om man jämför med länderna i Afrika, Asien, ´Sydamerika, ja till och och med i Europa, den 16-åriga tjejen som blev LEVANDE BEGRAVD som det stod om i veckan så inser att man att det åndå hänt något, långsamt och segt men ändå en förändring.Jag tror att den är ett generationsskifte på gång, att unga män är mycket mer medvetna om de här frågseställningarna än tidigare generationer. Probemet är att många kvinnor tyvärr bidrar till att upprätthålla det här tankesättet oxå.Och nej, jag tror inte att det är så vanligt, men att det förekommer i alla samhällsklasser.

 4. Evor i Livsrummet sa:

  Långsamt och segt är bara förnamnet….

 5. Islandsmamman sa:

  Jag tänker ibland: om jag var man skulle jag vara ooootroligt ARG på såna ”vanliga män” som bär sig så svinigt åt.Precis som jag, som kvinna, är ooootroligt arg på kvinnor som skämmer ut ”mitt kön” med att t.ex. jävlas med umgängesrätt o.s.v.

 6. Evor i Livsrummet sa:

  Vi håller med dig. Varför reser sig inte alla män upp som en man, sätter ner foten ,pekar med hela handen och säger något…Detta är ju en marknad som inte alls skulle finnas om det inte fanns kunder. Det är säkert också en marknad där få pappor och mammor skulle vilja se sina döttrar jobba på. Men vilka föräldrar ska då ställa sina barn till förfogande för att mätta de vanliga männens behov??

 7. Fy faan! Det är för jävligt! Äckligt är det också! Uäck! Hur vill/kan dom? Och varför? Det handlar om MAKT rakt igenom och att vara ELAK och förnedra! Usch! Livstid eller nackskott! Så känner jag. Uäck!

 8. Evor i Livsrummet sa:

  Helt rätt ervilica. Det är för djävligt!

 9. I Trelleborg har en fritidsledare som arbetat i 20 år inom verksamheten; nyligen blivit dömd för våldtäkt på en 17 årig flicka. Domen meddelas idag.Uppenbarligen har flera flickor trätt fram, men vågar i nuläget inte anmäla.

 10. Evor i Livsrummet sa:

  Även i Trelleborg finns vanliga män.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: