Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.


                            livsrum.jpg

Vi har inte hunnit med oss riktigt här i Livsrummet på sista tiden. Ett flertal gäster har florerat har i Rummet och tyckt att det varit tur att det funnits plats för dem här inne medan andra, företrädesvis myndighetspersoner, har ansett att det inte ens behövts något Rum för oss alla att Rumstera i. Livsrummet riskerar att hamna i Tomrummet. Hälften av Evorna försvinner, via Svängrummet, förpassas till Uterummet där det hotfulla Kylrummet ligger och lurar.

Ska vi kanske ringa Anna Anka? Eventuellt kan hon ha någon direktförbindelse med Joakim von Anka, som kanske är benägen att öppna sitt kassavalv för ett litet, men tidvis så överbefolkat och stökigt Livsrum? Troligtvis förstår sig fru Anka inte på Livsrum. Hon är förövrigt missnöjd med sakernas ordning här i landet. Svenska kvinnor är det alls ingen ordning med. Dom borde vara mycket bättre klädda och ligga lite mera, säger Anna Anka. Vad beträffar de svenska männen så är de inte några riktiga karlar, säger Ankan. Hon har hört att det finns män här som byter blöjor och bär sig åt – och stryker… Fru Anka är mållös över en sådan dekadens.

Och ändå har hon kanske inte ens hört talas om Ragnar.

Ragnar Bengtsson, ni vet, som är sugen på att kunna amma. Han bor i något TV program någonstans och där sitter han intensivt bearbetande och stimulerande sina bröstvårtor med olika mekaniska sugproppar. Om några månader, efter idogt pumpande, kan han kanske pressa fram en slatt bröstmjölk. Vem vet? Det här är kanske alla mäns hemliga dröm. Att kunna amma. Vem kunde tro det? Inte fru Anka i alla fall. Ett helt nytt område på amningsmarknaden står nu redo att öppnas upp. Amningströjor, amningsbehåar och amningskupor för en ny, maskulin, och köpstark grupp. Och så jämställt det blir nu.

Kvoteringar och andra jämställdhetsprojekt kan läggas åt sidan. Män förvandlar sig till kvinnor, simsalabim. Kan det bli mer jämställt. Tidigare har man pratat om att kvinnor skulle lida av penisavund, vilket nog har gjort de flesta kvinnor väldigt förvånade. Men nu står bilden klar för oss alla. Det är män som lider av amningsavund. Tänka sig. Det har ju redan tidigare noterats att många män verkat lite osunt fixerade av kvinnobröst. Detta har då inte i första hand tolkats som om det skulle härröra sig från just amningsavund, men nu vet vi alltså bättre. En man i USA har ju redan premiärfött ett par barn, visserligen var han en vanlig kvinna tidigare, ja inte alldeles vanlig kanske?

Men ändå!

Så när ska nu män bli sugna på att menstruera, klimakteriesera, marginaliseras eller ha 80% av sin lön? undras det allmänt här hos oss i Rummet. I Livsrummet väntar vi med spänning på fortsättningen.

Här har vi ju redan tidigare vetat om att vi kvinnor är unika och fantastiska med alla våra specialfunktioner och specialutrustningar. Det är ju egentligen inte så konstigt att män blir avundsjuka och vill vara som oss. Heja på, Ragnar Bengtsson med sugpropparna! Heja på, alla män som kliver ut ur garderoberna, kommer ut och bejakar sin kvinnlighet med hjälp av pumpanordningar!

Blir vi allihopa tanter med tiden månntro?

Men hur ska det bli med Livsrummet? Här behövs både råd, rön och Spelrum. I morgon sammanstrålas det med några myndiga personer i Audiensrummet. Hamnar sedan hela Livsrummet, som ett slags Kackalorum, någonstans i Luftrummets alla Mellanrum?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: