Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.Det händer så mycket på mansfronten hela tiden. Nyupptäckta mystiska gener inuti män sägs förklara varför män beter sig illa i relationer.

Häromsistens var det någon doktor som hittat något i mäns hjärnor som gjorde att män inte hade kapacitet till att ens hålla i ett barn.

Nyss var det någon som visste att de män som blev pappor sent i livet riskerade att barnen blev psykiskt sjuka.

Och inte kan män lyssna ordentligt heller. Forskning har kommit fram till att män bara tycks kunna fungera i ena hjärnhalvan. Vad dom gör i den andra är okänt……

Man förstår ju att män är ett viktigt och spännande verksamhetsfält att forska omkring eftersom det pågår en sådan intensiv kartläggning.

På kvinnofronten intet nytt.

Jo förresten, en ny klädkollektion för kvinnliga fångar i fängelse (eller fängelset, vi har väl bara ett kvinnofängelse?) har arbetats fram och väntas lanseras i sin helhet nästa vecka. Här i Livsrummet nöjer vi oss med den gamla beprövade kollektionen, ett trivsamt koncept som har en tydlig touche av både fotriktigt, tvärrandigt och färgglatt. Vi har inte fått några nya gener heller på länge, vi använder båda hjärnhalvorna som förut och får lyssna på alldeles för många samtal – samtidigt.

Och så höll vi ju på att glömma, den nygamla mödomshinnan är tillbaka på innelistan igen. Nu finns det goda möjligheter att få en sådan inmonterad inom sjukvården. Mödomshinnan lanseras nu som ett slags kulturellt inslag. Man känner att man vill gå dom grupper tillmötes som byggt sina föreställningar om nödvändig kontroll av kvinnor med bistånd av detta lilla påhittade hudveck. Här i Livsrummet har det dock alltid varit ont om mödomshinnor. Ibland har det funnits besökande här som absolut sagt att dom behövt en, ja inte dom själva egentligen, men deras släktingar har, minst sagt, tyckt att det vore trevligt om den suttit på plats.

Men annars är det väl som vanligt på kvinnosidan. 80% av lönen, dyrare livförsäkring, lägre pension och ett begränsat handlingsutrymme i vardagen.

Annonser

Kommentarer till: "Nyupptäckta gener och svårupptäckta hinnor" (3)

  1. Som vanligt ett kanonbra inlägg!Läser alltid inläggen här med stor behållning och är mycket imponerad av din förmåga att se allt ifrån ett ovanifrån-perpektiv.Önskar jag hade samma förmåga, det blir så mycket bättre och lättar då.Och roligare framförallt!

  2. Tack Rag Doll, det känns spännande och roligt att ha en trogen läsare. Vi ser ju att många följer med i Livsrummets funderingar och vi gillar kommentarer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: