Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.

Straffregister i vården???


För att bli dömd till 11 års fängelse i Sverige krävs ett man gjort sig skyldig till ett mycket svårt brott. En läkarstuderande vid Karolinska institutet i Solna begick år 2000 ett mord som dessutom betecknades som hatbrott, blev dömd till 11 års fängelse och är nu villkorligt frigiven. Han anses nu ha rätt att fullfölja sin läkarutbildning som han påbörjat. Ska man tycka att han har sonat sitt brott nu? Är han som vilken annan läkarstudent som helst? Har man inte rätt att påbörja ”ett nytt liv” med ett nytt namn och göra nya val i livet? Vilken möjlighet har dom eventuella kommande patienterna att välja? Vill man ha en före detta mördare att rådgöra med om sin hälsa? Eftersom det gäller ett hatbrott får man anta att det finns grupper i samhället som denne student inte tycker borde finnas. I just hans fall är det sådana personer som har åsikter som ska bort. Han har ju faktiskt dödat en journalist. Om man vill arbeta i skolan måste man visa att man inte finns med i straffregistret. Hur är det inom vården? Vad krävs för att få arbeta där? Karolinska institutet säger sig inte ha rätt att neka honom utbildning men är han lämplig att utöva sitt yrke? I Livsrummet ryser vi, har åsikter och försöker hålla oss friska..

 

Kommentarer till: "Straffregister i vården???" (4)

  1. Vilken möjlighet för en mördare! Läkare har tillgång till allehanda dödande medel……..en svedavärkobrännkärring – bort med henne!en invandrare – bort med han/hon!Huuuga!

  2. Tack student – vi behåller kommentaren och uppdaterar i vår text, men det är lite segt här på ABs blogg…

  3. vilka tragiska inlägg.. för det första så fortsätter han inte någon utbildning, han sökte efter det att han hade kommit ut ur finkan. varför skulle en kille som mördatt inte kunna se efter någons hälsa? tappar man den frmågan om man begår ett tillräckligt grovt brott. berits inlägg är ju än mer skrattretande, ett tydligt bevis på fördomar och någon som inte riktigt tänkt efter. gnälltanter

  4. Jaa Mårten, varför känns det inte riktigt bra att bli omhändertagen av någon som har valt att göra slut på en annan människas liv? Det kanske inte är frågan om man har tappat förmågan till empati om man begått ett grovt brott som att mörda någon. Det är väl mer frågan om man någonsin haft den förmågan..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: