Kvinnor med feministiska glasögon på – i ett alldeles eget Livsrum – beläget i det Offentliga Rummet.


Men varför stanna där??

Har under veckan läst i tidningarna att regeringen har slagit till igen och ska nu utse Sveriges bästa arbetare och att denna ”nummer ett” ska få komma till Stockholm och i riksdagshusets matsal få ett gratis mål mat.

Kanske blir det frågan om medalj också? Som arbetaren sedan kan ha på sig på jobbet. Eller ett sånt band som fröken Sverige och viktiga män som finns i olika ordnar har, ni vet ett sådant som hänger diagonalt ner över ena axeln. Eller en liten flagga att ha på byrån och ställa bredvid korten på barnen.

Det kanske blir en text på också –  i guld, ”Sveriges bästa arbetare 2006”.

Eller kanske ett litet charmigt diplom som kan ramas in och hängas på väggen därhemma och sedan gå i arv inom familjen i generationer.

Jaa, man vet aldrig vad den nya regeringen kan överraska med…

Maten i riksdagshuset ska dessutom få ätas tillsammans med en alldeles riktig arbetarminister. Från ett alldeles nytt arbetarparti. 

Jaa äntligen! säger jag. Äntligen!!

 Äntligen ett nytt och modernt grepp för den nya arbetarrörelsen som ligger helt i tiden samtidigt som det finns ett stänk av gamla hederliga svenska värderingar i botten.

Såg en bild av framför mig av hur den duktigaste arbetaren på bruket premieras genom att få komma upp till godset för att titta på när patron röker en cigarr.

I TV har vi ju under åren fått se både topdoggar, popidoler och topmodeller skapas och nu äntligen ska vi få se en topparbetare koras.

 Men frågorna hopas. Hur ska denna person bäst utses?

Det känns ju onekligen viktigt att det verkligen blir den allra bästa arbetaren som ska vederfaras den här äran, man vill ju inte att det riskerar att bara blir vem som helst.

Säkrast är väl att efter tidigare känd och beprövad modell låsa in alla nominerade arbetare i ett hus. Skruva upp värmen så dom klär av sig, ge dom sprit så dom blir fulla, filma allt och alla, dag som natt. Svenska folket kan sedan följa livet i huset under ett antal veckor och sedan blir det utröstning förståss.

 Den som vinner får äta mat i riksdagshuset med arbetarministern och svenska folket kan samlas omkring frågeställningar som ”Vann rätt arbetare?”

 Dom utröstade arbetarna blir egentligen inga förlorare heller. Dom kan i åratal turnera runt i landet genom att hyra ut sig till olika utskänkningsställen, servera sprit och bli ArbetarBengt och ArbetarMonika med hela svenska folket. Kvällstidningarnas löpsedlar kan dagligen rapportera om viktiga saker som dom nominerade har för sig.

ArbetarÅsa köper sig nya bröst, ArbetarSebastian kommer ut, ArbetarRoger viker ut sig och ArbetarSiv som har känt en som har dött…

Både RobinsonÅsor, BondeCamillor, FarmenJannar och BigBrotherLindor kommer att få hård konkurrens. Men så blir det när marknadskrafterna styr.

 Men varför stanna där?

Varför inte passa på att utse Sveriges bästa präst, bästa lärare, bonde, invandrare, pensionär, brottsling eller bästa funktionshindrade person.

Otaliga möjligheter öppnar sig.

  In med alla olika grupper i olika hus, på med värmen, in med spriten, filma alltihopa och rösta ut. Vinnarprästen kan få äta med Göran Hägglund, vinnarbonden med jordbruksministern, vinnarbrottslingen och justitieministern äter ihop och vinnarinvandraren med integrationsministern. Men varför stanna där?

Man kan ju låsa in alla vinnarna sedan – vinnarprästen, vinnararbetaren, vinnarpensionären osv – i samma hus, på med värmen, in med  spriten, filma hela tiden och rösta ut.

På det viset kan man äntligen få skilja agnarna från vetet här i landet och ha möjlighet att utse ”Årets svensk”. Den personen kan ju också få sig ett mål mat i riksdagshuset med lämpligt sällskap och sedan förevisas mer allmänt på Skansen i samband med svenska flaggans dag.

 Men varför stanna där? 

Om fyra år är det riksdagsval igen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: